Huibert Heukensfeldt Jansen

Hoe ben ik bij de Stichting Extra’s voor Ouderen betrokken geraakt?

Mijn achtergrond met 30 jaar ervaring in hospitality, hotellerie, gezondheidszorg en seniorenhuisvesting in binnen- en buitenland, waarvan 20 jaar in Zwitserland, heeft mijn kwaliteitsdenken gevormd en verrijkt.

Om me heen kijkend zie ik velen worstelen met hun eigen (mantel)zorgvraag of met die van een naaste. Wat kan en moet uitbesteed worden en in welke vorm?
Ook bij de zorg voor mijn ouders kwam deze vraag op en hebben we gekozen voor zorg, maar bovenal voor maatwerk. Aandacht en gezelligheid is door geen robot, geen camerasysteem te vervangen; het zal altijd mensenwerk blijven en gelukkig maar!

Daarnaast is er op dit moment weinig in onze maatschappij zo in beweging en zo actueel als de ontwikkelingen in de zorg. Hoe werken de besluiten vanuit de politiek door in het dagelijks leven? De dagelijkse zorg met of zonder PGB is voor velen op dit moment moeilijk rond te krijgen, maar hoe zit het met de aandacht, is daar ruimte voor? Als de aandacht in de knel zit, hoe vul je dat aan?

Bij het beantwoorden van deze vraag vullen Liesbeth’s en mijn visie elkaar heel goed aan. Ik zie hierin een taak weggelegd voor Extra’s voor Ouderen, aandacht op maat, geheel naar eigen wens ingevuld.

Tony Crabbe omschrijft het in zijn bestseller ‘Nooit meer te druk‘ als volgt: ‘In een wereld waar iedereen het te druk heeft, is aandacht het meest schaarse goed geworden.’ Een wereld te winnen, zou ik zeggen! Extra’s voor Ouderen is er voor u, voor meer plezier in het leven!

 

Wilt u meer weten?