Wat anderen zeggen

Onafhankelijkheid

‘Ik woon alleen in een senioren-residentie en maak daar gebruik van de aangeboden faciliteiten. Tijd voor écht persoonlijke aandacht is er helaas niet. Huibert van Extra’s voor ouderen helpt mij, op mijn eigen verzoek, met het op orde houden van mijn administratie en het saneren van mijn boekenkast. Zodra dit werk klaar is, gaan wij altijd lunchen in de stad of samen naar een concert.’

onafhankelijkheid

Mevrouw M.T.

Levensplezier

‘Als Liesbeth een middag komt ben ik echt heel blij. Binnen blijven is zo saai. Heerlijk naar buiten! Dat doe ik ontzettend graag en dat kan alleen als iemand met mij meegaat. Liesbeth voelt als een vriendin, zo is het gewoon. Dat heb ik niet met iedereen. Samen op de duofiets van mijn verzorgingshuis een stuk fietsen of een stukje lopen. Ik laat me graag verrassen en vind het iedere keer weer een belevenis.’

levensplezier

Mevrouw T.L.

Een vriendin erbij

De eerste kennismaking met Liesbeth komt voor ons op het juiste moment. Onze moeder zit net enkele weken op een PG afdeling. Het is een hele omschakeling voor haar. Van relatief zelfstandig wonen naar een nieuwe woonplek met nieuwe bewoners.
De eerste weken gaan met ‘vallen en opstaan’. Een vast patroon in haar dagvulling geeft rust. Wij, haar kinderen, gaan op zoek naar een leukere invulling van haar dagen. Ze wil graag naar buiten want ergens voelde ze zich toch opgesloten, denken wij. Alleen naar buiten gaan durft ze niet meer. Dit zegt ze ook met regelmaat en is dus totaal afhankelijk van anderen.

Liesbeth stapt met haar enthousiasme en open houding direct op onze moeder af. Het klikt. Iedere vrijdag gaat Liesbeth op pad met onze moeder. Op de duo fiets van het verzorgingshuis samen het Haagse Bos in, naar het Scheveningse strand of naar Voorburg of zomaar lekker een rondje. Met een rust moment voor een kopje koffie en appelgebak, had onze moeder weer een heerlijke middag. Of met de auto er op uit naar een park om daar te wandelen. Liesbeth heeft ideeën genoeg en gaat altijd op pad, precies wat onze moeder zo graag heeft.

Iedere week ontvangen wij een verslagje van Liesbeth via de mail wat ze heeft ondernomen en hoe zij het heeft ervaren. Met een foto erbij van een glimlachende moeder. Onze moeder zegt er een vriendin bij te hebben. Een groter compliment kan ze niet geven. En wij zijn erg blij met Liesbeth.

Gezelligheid

‘Mijn man is vorig jaar overleden en dit heeft mijn leven totaal veranderd. Het alleen thuiskomen en niet meer kunnen delen wat er in mij opkomt valt mij zwaar. Daarom ben ik erg blij dat ik een klankbord heb gevonden bij Liesbeth van Extra’s voor ouderen. Bij haar kan ik altijd mijn verhaal kwijt en zij helpt mij ook met dagelijkse beslommeringen. Ik voel mij nu minder alleen en heb meer plezier in mijn leven.’

gezelligheid

Mevrouw A.J.

 

Wilt u meer weten?